FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR OM INGLASAT UTERUM

Vilken typ av uterum
ska du välja?

Inglasat uterum med infravärme eller endast uterum på sommaren?
När du planerar ditt uterum är det bra att tänka igenom hur du vill använda det. Är det viktigt för dig att kunna använda uterummet året runt eller vill du använda det som t.ex. kallförvaringsutrymme på vintern?

De här inledande frågorna avgör det kanske viktigaste beslutet
– nämligen om ditt uterum ska vara helisolerat, halvisolerat eller oisolerat.
Våra återförsäljare finns i hela landet och hjälper dig gärna med rådgivning.

Hitta återförsäljare

Tre typer av isolering för uterum

Oisolerat uterum

Ett oisolerat uterum ska betraktas som ett kraftigt väder- och vindskydd som är perfekt när man vill förlänga säsongen och njuta av utelivet oavsett väder. Du har inte heller något behov av att värma upp rummet under de kallare årstiderna.

Halvisolerat uterum

Ett halvisolerat uterum är perfekt om du vet att du inte kommer använda uterummet så mycket under de kallare månaderna, men vill ha möjlighet att värma upp det vid speciella tillfällen.

Helisolerat uterum

Den helisolerade lösningen väljer du om uterummet ska vara lika varmt som resten av huset året runt. Det inglasade uterummet blir då en naturlig förlängning av det befintliga huset med samma höga standard. Ett ombonat, isolerat uterum kan också höja värdet på din bostad.

Uterumspartier med
vik- eller skjutdörrar?

När du planerar ditt uterum väljer du mellan vik- och skjutväggar. Med skjutdörrar öppnar du enkelt genom att skjuta dörrarna åt sidan. Vill du öppna maximalt skjuter du bara dörrarna åt sidan och samlar glaspartierna på ett eller flera ställen. Fördelen är att dörrarna inte tar upp någon yta från rummet.

Tänk på möbleringen

Vikdörrar öppnar du genom att vika dörrarna åt sidan. Det innebär att du kan öppna väggarna i uterummet maximalt genom att fästa de invikta dörrarna i en vägg intill.

När du gör valet mellan skjut- och vikdörrar är det bra att tänka på hur du vill möblera uterummet.
Är det ont om plats kan skjutdörrar vara ett bra alternativ, vill du kunna öppna maximalt kanske vikdörrar är det bästa alternativet för dig.

Sveriges ledande expert på inglasade uterum för lägenheter och villor

Sunparadise har förverkligat uterumsdrömmar sedan 1985. Eftersom ingen balkong, terrass eller uteplats är den andra riktigt lik erbjuder vi skräddarsydda lösningar – för ett lyckat slutresultat som känns bra i magen. Vi hjälper dig med allt från enstaka uterumspartier till tak och isolering.

GSW 17

Helglasad skjutvägg – en elegant lösning för större uterum

PRIME

Lutande glastak som kan byggas på en befintlig byggnad i en mängd olika varianter

Supertherm 80

Ett helisolerat uterum som bjuder in naturmiljön i huset

Våra återförsäljare finns i hela landet och hjälper dig från start till mål

Hitta återförsäljare