Med glastak låter du himlen bli en del av ditt uterum

Våra glastak för uterum är
lätta att anpassa efter ditt hus

Med ett elegant glastak för uterum från Sunparadise kan du njuta av din trädgård och det naturliga ljuset oavsett väder. Maximera ljusinsläppet och ät middag under stjärnorna – en stor fördel är också att det närmaste rummet inne i huset får del av dagsljuset. Utforska våra olika glastak för altan och uterum, där tidlös design och flexibla lösningar gör att du garanterat hittar en favorit.

Många frågor kan dyka upp när det är dags för glastak. Våra återförsäljare finns i hela landet från Ystad i söder till Kiruna i norr. De hjälper dig gärna med rådgivning om allt från bygglov till mått.

Hitta Återförsäljare

Första steget är att välja typ av isolering

För att välja rätt tak är det bra att fundera över hur ditt inglasade uterum eller altan ska användas.
Ska det vara ett väder- och vindskydd? Eller kanske ett uppvärmt rum som är en förlängning av din villa?

Oisolerat glastak

Ett uterum med oisolerat glastak ska betraktas som ett kraftigt väder- och vindskydd. Det lämpar sig utmärkt för dig som vill förlänga säsongen och njuta av utelivet oavsett väder. Det kan dock bli kallt under vintersäsongen.

Halvisolerat glastak

Ett halvisolerat glastak innebär att glaset är oisolerat, men inte profilerna. Detta ger stora fördelar vad gäller värme, kyla och kondens. Det är perfekt om du inte använder uterummet så mycket under de kallare månaderna, men vill ha möjlighet att värma upp det vid speciella tillfällen.

Helisolerat glastak

Välj helisolerat om uterummet ska vara lika varmt som resten av huset året runt. Ett helisolerat glastak består av flera lager glas med luftfickor mellan varje lager. Detta är oftast den mest effektiva typen av isolering för att hålla värmen inne i uterummet.

Glastak ger frihetskänsla och exklusiv prägel på ditt uterum

Våra glastak i olika storlekar, kombinationer, färger och tillval gör det enkelt att skapa ett personligt och lyxigt uterum som ger en luftig och ljus utomhuskänsla oavsett väder. När det regnar så låter det till och med härligare på ett glastak än till exempel ett plasttak. Win-win.

Glastak med pergola eller lutande tak för altanen?

Sätt en medelhavskänsla på ditt hem med ett pergolatak, eller låt dig inspireras av terrasstak med öppna sidor. Oavsett kan du komplettera taket med olika skjut- eller vikbara vägglösningar som gör det till ett helt inglasat uterum. Hos oss hittar du bland annat:

CUBO

Platt glastak för pergola

HAWAII 80

Lutande glastak med aluminiumstomme

PRIME

Lutande glastak med aluminiumstomme

Våra återförsäljare finns i hela landet och hjälper dig från start till mål

Hitta återförsäljare