Skjut­system öppnar upp och ger mer plats

Vi förverkligar dina drömmar
om en inglasad balkong

Passa på att glasa in din balkong med skjutdörrar i glas från Sunparadise. Du skjuter smidigt ihop glasdörrarna för att öppna upp, så att du kan njuta av solnedgången över en middag på balkongen. Vi skräddarsyr en balkonglösning med hög komfort som ökar livskvaliteten i ditt hem. Välkommen att utforska våra olika skjutsystem i glas för lägenhetsbalkong.

Vad behöver jag tänka på för att få så bra inglasning som möjligt? Våra återförsäljare hjälper dig gärna med rådgivning om allt från bygglov till mått. De finns i hela Sverige från Ystad i söder till Kiruna i norr. Du hittar din närmaste återförsäljare här.

Hitta Återförsäljare

Vilken typ av skjutsystem i glas vill du ha?

Det första beslutet vid val av skjutsystem är vilken typ av profil glaset ska ha. Bor du i ett flerbostadshus finns det vanligtvis krav på om det måste vara ett profilfritt system, eller ett med ramar, som installeras på balkongen. Hör med din förening eller hyresvärd vad som gäller.

Skjutglas utan profil

Inglasning utan profiler får din balkong att kännas mer rymlig och luftig. Du kan även njuta av en panoramautsikt över din omgivning utan några ramar som skymmer sikten. Dessutom får fasaden ett elegant utseende som ger minimal förändring till arkitekturen.

Skjutglas med smal profil

Smal profil innebär att ramen runt glaset är mycket tunn, vanligtvis cirka 20 millimeter tjock. Du får stora glasytor och maximalt ljusinsläpp. Inglasningen skyddar också mot snö och regn mer än profillösa skjutdörrar, dessutom ger smala profiler en mer stabil lösning.

Skjutglas med bred profil

En bred profil har en större ram runt glaset, vilket ger ökad stabilitet och en mer robust känsla. Breda profiler är perfekta för användning under kalla och blåsiga väderförhållanden. I våra skjutsystem med bred profil kan tillval göras med vikbar lucka som underlättar vid fönsterputsning.

Din expert på skjutdörrar och fönster för balkonger

Sedan 1985 har vi på Sunparadise erbjudit inglasningar för balkonger av branschledande kvalitet. Vi är med dig hela vägen från rådgivning till färdigt resultat, och skräddarsyr en lösning som passar din balkong perfekt. Låt oss hjälpa dig att skapa en härlig oas för middagar, stilla stunder eller odling. På vår inspirationssida hittar du många spännande artiklar om livet med inglasad balkong.

Stilrena skjutdörrar i glas
med kvalitet som syns och känns

Windoor 450 Lux

Det nya lättanvända och ramlösa skjutsystemet

GSW 17

Helglasat skjutsystem, med eller utan profil

Våra återförsäljare finns i hela landet och hjälper dig från start till mål

Hitta återförsäljare